Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Super-Charlie & rymdvalpen

Har du läst böckerna om Super-Charlie om nej så har du något att se fram emot och om ja grattis det har kommit en ny bok om den lilla killen med superkrafter och hans syster Super-Polly som har förmågan att hypnotisera folk. Super-Charlie och rymdvalpen heter den senaste bilderboken skriven av Camilla Läckberg och illustrerad av Therese Videfall.

Så vad handlar boken om? För dom som inte är bekanta med Super-Charlie från de tidigare böckerna får i början av boken en kort presentation av Charlie och hur han fick sina krafter. Man får även en kort presentation av övriga familjen och då lite mer om mormor och Super-Polly som också fick en superkraft samma natt som Charlie. Boken fortsätter sedan med en blixt som lyste upp himlen och mormor som hittar en valp på trappan natten efter.

Mormor tar in valpen  för inte kan den stackarn vara kvar ute. Storebror och storasyster blir överlyckliga och tycker att det är helt underbart att mormor har givit dom en hund. Medans mamma blir sur för inte kan man bara ge barnen en hund utan att fråga först. Mormor förklarar att hon hittat hunden på trappan och tyckte synd om den. Kanske hade den sprungit bort! Storasyster döper hunden till Lilly och Lilly får stanna hos familjen tills vidare. Problemet är bara det att Lilly lever om ordentligt och Super-Charlie misstänker att allt inte är som det ska. Inte kan hon vara en vanlig hund med sin lila färg och när hon blir arg sen. Ja då blir Charlie övertygad om att Lilly inte är en vanlig hund. Men hur ska han få de vuxna att förstå och var kommer Lilly egentligen ifrån?

Super-Charlie och rymdvalpen är en välskriven barnbok med ett lättförståeligt språk och färgglada bilder. Boken tåls att läsa om och om igen. Jag själv ser fram emot att få läsa den för mina elever under fruktstunden.

https://www.adlibris.com/se/bok/super-charlie-och-rymdvalpen-9789179758592

Lämna ett svar

Till startsidan