Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Ideellt arbete i kattklubb och rasring.

Jag är med i en rasförening, Sällskapet Sibirisk Katt – SäSK och en FiFE ansluten kattklubb, Uppsala Kattklub – UK.

kungahuset

Hur det nu gick till vet jag inte men i skrivandets stund sitter jag med i styrelsen på båda. Jag har rollen som sekreterare i SäSk och medlemssekreterare i UK. Det är för det mesta ett helt ok jobb att göra på fritiden, för som jag skrev i rubriken det är ideelt arbete. Ideellt arbete betyder att man inte får lön.  Utan att man är med och driver föreningen för skoj skull, med förhoppning att det blir bra för medlemmarna och att klubben fortlever. Det är roligt tycker jag och jag lär mig en hel del både om föreningsliv, katter och människor.

Baksidan är ibland att man som representant för andra inte kan tycka och tänka högt. Eller när man som kollektiv blir påhoppad, är det inte heller kul. Men man gör så gott man kan och förhoppningsvis lönar det sig i längden att ha ett öppet lågaffektivt och trevligt bemötande.

Kattklubb och rasring. kungahuset

Jo UK är ett kattklubb som hör till Sveriges paraplyorganisation för kattlkubbar som är SVERAK. SVERAK hör i sin tur till FiFe som är en världsomspännande organisation för kattklubbar världen över. Som medlem i UK får du SVERAKS medlemstidning, Våra katter. När utställningar kommer igång igen har du möjlighet att delta i kattutställningar och träffa andra kattägare/uppfödare. Funderar du på olika raskatter och hur deras egenskaper  är utställningar en bra plats att gå runt och prata katt. Inom UK har vi även kattfika för både medlemmar och icke medlemmar. Så om du vill prata katt i allmännhet kan du komma på digitalt kattfika. Tider annonseras på vår öppna fb-sida, Uppsala kattklubb. I UK samlas alla kattägare oavsett om man har raskatt eller huskatt. Tänk på att du innom UK och SVERAK inte får avla på huskatt. Huskatt/bondkatt kan kastreras från 4 månaders ålder förutsatt att de väger över 1 kilo för sederingens skull.

SäSK är en rasring för ägare av Sibirisk katt. Där jobbar vi för den Sibiriska raskatten och har mer rasspecifika spörsmål. Vi har en digital tidning som kommer ut lite nu och då, som handlar om Sibbar. Vi har kattsamtal där vi tar upp olika ämnen både rasspecifika, men även allmänna ämnen rörande avel, uppfödning och aktivering. Samtalsämnena kan vara hur du aktiverar din katt, tränar för koppelpromenader, avtal och regler kring fodervärdskap, att tänka på vid avel mm. För att delta måste man vara medlem.

 

Till startsidan